Wandel- en fietsnetwerk

Algemeen

In de gemeente Reimerswaal zijn veel mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Hier vindt u rust, ruimte en frisse zeelucht. Een uniek gebied waar u kunt genieten van prachtige natuur tussen de Ooster- en Westerschelde.

Op deze pagina, vindt u meer informatie over ons wandel- en fietsnetwerk.

Wandelen tussen de Ooster- en Westerschelde

Wilt u lekker uitwaaien en de zee wilt opsnuiven, dan kan u hier gaan wandelen! Reimerswaal ligt namelijk tussen de Ooster- en Westerschelde in. Het wandelnetwerk neemt u mee door dit gebied, over zowel binnen- als buitendijken, door het landschap, langs boomgaarden en kronkelige polderweggetjes en laten u versteld staan van de bijzondere waarden van deze gemeente.

Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde en Rilland
In de kernen Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde en Rilland zijn mooie ommetjes langs verschillende bezienswaardigheden. Deze zijn door  tussenroutes op elkaar én op de andere wandelnetwerken (Zuid-Beveland, Tholen en Brabant) aangesloten, zodat de lange-afstandswandelaars veel kilometers kunnen maken.

Let op! Vanwege de werkzaamheden in Krabbendijke rondom Ter Weel is er een alternatieve route bewegwijzerd op een gedeelte van het traject. Volg de bordjes van de bewegwijzering.

Meer weten?
Wilt u meer achtergrond informatie over de bezienswaardigheden in de verschillende Ommetjes? Of eenvoudig zelf een route samenstellen? Kijk voor meer informatie op Wandelnetwerk Reimerswaal - Tourist Shop Yerseke. Alle Ommetjes zijn te downloaden via: Wandelnetwerk Reimerswaal | Stichting landschapsbeheer Zeeland.

Hieronder ziet u de overzichtskaart van het wandelnetwerk Reimerswaal.

Wandelnetwerk Reimerswaal

Hansweert
Hansweert is bij het tot stand komen van Wandelnetwerk Hart van Zeeland in Zuid Beveland, al voorzien van bewegwijzerde wandelroutes en heeft sinds 2012 zijn eigen Parlevinkerspad.

Let op! Vanaf 2023 t/m 2027 wordt de dijk versterkt vanaf de Willem Annapolder (knp 80/90/70) tot en met het sluizencomplex Hansweert (knp 13). Hierdoor is de wandelroute op dit traject (Schoorse Zeedijk / Voorhaven/Westhavendijk naar het uitzichtpunt Amos) niet toegankelijk. Volg de aangegeven alternatieve route.

Hier vindt u alle informatie over de Ommetjes in andere talen: Short Walks Reimerswaal | Geopark Schelde Delta
 

Schelde Delta Logo

ZeBra fietsroute

ZeBra route

De ZeBra route voert u zoals de naam al aangeeft door zowel Zeeland als Brabant. Fietsplezier op de grens van twee provinciën. Land tussen de twee Scheldes. Reimerswaal is letterlijk Zeeland op zijn smalst: een strook tussen de Ooster- en Westerschelde. De stad verging en werd zee. De zee werd ontworsteld en werd land. Een bijzonder stukje Zuid-Beveland werd onttrokken aan het zoute water. Dorpen ontstonden en groeiden; aan elkaar verbonden door dijken, akkers, weilanden en boomgaarden. 

Aansluitend aan de ZeBra route Zuid kunt u ook de ZeBra route Noord fietsen, kijk hier voor meer informatie. 

Fietsroute de Groene Kamers van Rilland

Rond het gebied van de Groene Kamers van Rilland is een interactieve fietstocht uitgezet. Op verschillende punten kunt u afstappen, een QR-code scannen en lezen hoe het gebied in het verleden werd gebruikt en wat de plannen voor de toekomst zijn.