Koninklijke onderscheidingen in Reimerswaal tijdens Lintjesregen 2023

Burgemeester José van Egmond verraste dit jaar twee inwoners uit de gemeente Reimerswaal tijdens de Lintjesregen. Zij maakte ze op woensdag 26 april 2023 blij door ze eerst thuis op te halen en ze vervolgens te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook ontvingen ze van haar de bijbehorende Koninklijke onderscheiding. Een derde inwoner, van de gemeente Kapelle, werd ook door haar verrast met een Koninklijke onderscheiding. Ook hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde in Kerkelijk Centrum De Haven in Yerseke. Genodigden en eerder gedecoreerden waren hierbij aanwezig.

De gedecoreerden zijn:

De heer M. (Rinus) Mol uit Yerseke
•    Sinds 1983 penningmeester, secretaris, vice voorzitter en lid van de Ringrijderij vereniging “Ons Genoegen”. 
•    Van 1984 tot 1986 bestuurslid van de Oranje vereniging, Wemeldinge 
•    Van 1981 tot 1988 jurylid bij de provinciale ploegwedstrijden in Wilhelminadorp 
•    Sinds 2015 vrijwilliger bij Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland

De heer J.J. (Ko) van Bremen uit Krabbendijke
•    Sinds 1997 koster en allerlei vrijwilligerswerk voor Protestantse Ontmoetingsgemeente.
•    Sinds 2004 actief als ‘helpdesk’ beeld en geluid bij Zorggroep Ter Weel.
•    Van 1973 tot 2012 bestuurslid, scheidsrechter en trainer bij Volleybalvereniging Reimerswaal.
•    Sinds 2020 technisch medewerker bij Stichting Dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke.

Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan inwoner van Kapelle 

Burgemeester José van Egmond heeft ook aan de heer L.J. Wabeke uit Wemeldinge een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De heer Wabeke is namelijk al jarenlang vrijwilliger bij Ringrijvereniging Ons Genoegen in Wemeldinge net als de heer M. Mol uit de gemeente Reimerswaal. De heer Mol ontving vandaag ook een Koninklijke onderscheiding en de heer Wabeke was hierbij als gast uitgenodigd. 

De heer L.J. Wabeke uit Wemeldinge
•    Vanaf 1960 is hij vrijwilliger bij IJsvereniging Wemeldinge. Hij helpt bij het onderhouden van de ijsbaan in de winterperioden.
•    Vanaf 1974 is hij vrijwilliger bij Buurtvereniging Eensgezindheid in Wemeldinge. Hij verleent hand-en-spandiensten en helpt bij de jaarlijkse barbecue van de vereniging. Daarnaast ligt het materiaal van de buurtvereniging op zijn erf opgeslagen.
•    Van 1980 tot 2020 was hij vrijwilliger bij basisschool De Hoeksteen in Wemeldinge. Hij stelde zijn privéterrein beschikbaar als werkplaats voor de bouw van optochtwagens en ook als opslagplek voor het materiaal. Daarnaast reed hij zelf mee tijdens de optocht op Koningsdag.
•    Vanaf 1982 is hij vrijwilliger bij Ringrijvereniging Ons Genoegen in Wemeldinge en vanaf 2014 penningmeester. Ook helpt hij met het verzorgen van het materiaal voor de wedstrijden en bij het opbouwen en afbreken. Op zijn privéterrein slaat hij het materiaal op van de vereniging. Daarnaast organiseert hij de jaarlijkse barbecue.

Kent u iemand in uw omgeving die ook een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan kunt u die persoon voordragen.