Koninklijke Onderscheiding, lintje

Algemeen

Personen die zich inzetten voor de samenleving kunnen een Koninklijke onderscheiding krijgen. Kent u iemand in uw omgeving die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan kunt u die persoon voordragen.

Regelen

De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de 'lintjesregen'. De lintjesregen is elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag.

  • Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen van het volgend jaar? Dan moet u dit uiterlijk vóór 1 augutus van dit jaar doen.
  • Gaat het om een tussentijdse onderscheiding? Dan moet u het voorstel uiterlijk 6 maanden vóór de gewenste uitreikingsdatum indienen.

Het beste kunt u eerst contact opnemen met de voorlichter van de gemeente. Zij kan samen met u nagaan of uw voorstel kans van slagen heeft en het indienen ervan zin heeft. Bovendien krijgt u uitleg over het officiële voorstelformulier, welke gegevens precies nodig zijn en hoe u het best te werk kunt gaan. U kunt de voorlichter bereiken via voorlichting@reimerswaal.nl of telefonisch 0113 395 000.  
Op www.lintjes.nl vind u het officiële voorstelformulier en leest u alles over de voorwaarden en hoe het werkt.

Direct een Koninklijke onderscheiding aanvragen

Nadat het officiële voorstelformulier is ingevuld kunt u het opslaan en mailen naar voorlichting@reimerswaal.nl of afdrukken en versturen naar de gemeente Reimerswaal, afdeling voorlichting, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen.

Kunt u de pdf niet lezen? Neem contact op via gemeente@reimerswaal.nl of bel 0113 395 000