Nieuwsberichten

Nieuws

 • Open dag Groene Kamers van Rilland op 22 juni

  Bezoek met de fiets of met de auto op 22 juni van 10:00 tot 16:00 uur verschillende interessante projecten die horen bij de Groene Kamers van Rilland. Initiatiefnemers vertellen hoe hun project bijdraagt aan de ontwikkelingen in het gebied. Een leuke en interessante dag voor het hele gezin.

 • Uitbreiding en verduurzaming van het Gemeentehuis van Reimerswaal

  Door het groeiende takenpakket van de gemeente Reimerswaal heeft het gemeentehuis in Kruiningen niet meer voldoende werkplekken en vergaderruimten. Ook zijn de kozijnen vanwege ouderdom aan vervanging toe. Daarom wordt binnenkort gestart met de uitbreiding en renovatie van het pand.

 • Regentonnen verloot

  Van 13 tot en met 18 mei konden inwoners van Reimerswaal zich inschrijven voor een regenton. Inmiddels zijn uit de 1166 inschrijvingen 440 inwoners geloot die een regenton mogen ophalen. Zij hebben hierover bericht ontvangen.

 • Dodenherdenking in gemeente Reimerswaal

  In de gemeente Reimerswaal herdenken we op 4 mei op vijf plaatsen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. In Krabbendijke vindt een herdenking plaats op 13 mei.

  Hier leest u een overzicht van de locaties en de programma's.

 • Drie Koninklijke onderscheidingen in Reimerswaal

  Burgemeester José van Egmond verraste dit jaar drie inwoners uit de gemeente Reimerswaal tijdens de Lintjesregen. Zij maakte ze op vrijdag 26 april 2024 blij door ze eerst thuis op te halen met een limousine. Vervolgens werden ze in Dorpshuis Kaj Munk in Hansweert benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook ontvingen ze van haar de bijbehorende Koninklijke Onderscheiding.

 • Cursus ‘Zorg de baas’ voor mantelzorgers start in mei

  Wilt u weten hoe u als mantelzorger goed voor uzelf kunt blijven zorgen? Of hoe u kunt voorkomen dat u té zwaar belast wordt? Dan is de cursus ‘Zorg de baas’ wellicht iets voor u. Aanmelden kan tot en met 24 april.

 • Leerlingen uit Hansweert behalen succes met textielrace

  Vier weken lang zijn tien basisscholen uit de gemeenten Kapelle, Reimerswaal,
  Noord-Beveland, Tholen, Goes en Borsele de strijd aangegaan tegen oud textiel. Op deze manier hebben ze 14.253 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race de Bevelanden en Tholen is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!

  Winnaar
  OBS de Eendracht uit Hansweert is met 2006 kilo en 135 reparaties de winnaar van de Textiel Race. De top drie won een mooi geldbedrag voor de school!
  Wethouder Maarten Both overhandigde de leerlingen van de Eendracht de cheque.

 • Gezamenlijke werving en benoeming rekenkamers De Bevelanden

  Na het doorlopen van een uitgebreide en zorgvuldige procedure draagt de wervingscommissie vijf kandidaten voor ter benoeming in de rekenkamers van de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Reimerswaal en Tholen. In de komende weken nemen de gemeenteraden een besluit op deze voordracht.

RSS feed Nieuws

RSS feed Nieuws