Kernwaarden

Algemeen

De gemeente is er voor de lokale samenleving, gevormd door de inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen. We hebben dienstverlening hoog in het vaandel staan en streven altijd naar verbetering. De mening van onze samenleving doet ertoe: wij vragen actief om feedback en betrekken deze bij verbetering van de dienstverlening.

Kernwaarden Reimerswaal

Wij staan voor:

Betrouwbaar

Van ons mag verwacht worden dat er duidelijke afspraken worden gemaakt, waardoor verwachtingen helder zijn. Vanzelfsprekend komen we deze afspraken na, maar mocht dit onverhoopt een keer niet lukken, dan leggen we op tijd uit waarom dit niet lukt en maken we samen nieuwe afspraken. Vraagstukken benaderen we integraal, dus we betrekken de juiste partijen en verstrekken volledige en juiste informatie.

Flexibel

Als wij een vraag of verzoek krijgen hebben wij een open houding en verplaatsen ons in de inwoner. We willen de vraag achter de vraag weten. Wij zijn er trots op dat we anders durven denken en doen. Als iets niet kan, gaan we het gesprek aan om tot een oplossing te komen. In Reimerswaal zien we mogelijkheden en pakken we kansen.

Eerlijk

Natuurlijk vinden wij het veel leuker om ‘ja’ dan ‘nee’ te zeggen, maar als gemeente toetsen wij individuele verzoeken aan het algemene, collectieve belang. Als iets niet kan, dan wordt dat zorgvuldig en begrijpelijk uitgelegd. Het blijft mensenwerk, dus er zal ook wel eens een foutje worden gemaakt. Als dit gebeurt, dan geven we dit toe en zoeken we samen naar een oplossing. Oftewel: we handelen naar eer en geweten.  

Daadkrachtig

Wij doen! Hierbij onderscheiden wij ons door lef te tonen en door te pakken. Hulp, advies of gewoon iemand anders zijn ideeën vragen hoort hier ook bij. Bij dit alles vinden wij persoonlijk contact belangrijk.