Wist u dat u mogelijk recht heeft op een bijdrage in energiekosten?

Heeft u een inkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum? En heeft u een energiecontract en betaalt u energiekosten? Dan kunt u energietoeslag aanvragen. Een aanvraag doet u altijd per huishouden.

Eenmalige energietoeslag aanvragen

U kunt de eenmalige energietoeslag aanvragen via de website Bijstand en uitkeringen | GR de Bevelanden Of haal op het gemeentehuis een formulier met retourenvelop op.

Hoeveel is 120% van het sociaal minimum?

U vindt een overzicht van de inkomensgrenzen op: 

Bijstandsnormen en inkomensgrenzen minimaregelingen per 1 juli 2022 | GR de Bevelanden

Vragen?

Heeft u vragen over de eenmalige energietoeslag? Of twijfelt u of u er recht op heeft? 

Bel ons op 0113 239 100. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag: 08.30 - 17.00 uur en op vrijdag: 08.30 - 12.30 uur.

Heeft u een aanvraag ingediend in mei of juni, en nog steeds niets gehoord?

Een klein aantal aanvragen die in de periode mei en juni digitaal zijn gedaan zijn onbedoeld aangemerkt als spam/reclame. De server ziet het mailadres dan als een ‘onveilige afzender’. Uit veiligheidsoverwegingen is deze spam/reclame verwijderd. Daardoor zijn, in enkele gevallen, die aanvragen kwijtgeraakt. Dat vinden we uiteraard erg vervelend. De instellingen zijn inmiddels aangepast, zodat alle nieuwe mails bewaard blijven. We vragen u opnieuw een aanvraag te doen als u niet binnen 6 weken reactie heeft ontvangen.