Vragen over de invloed van PFAS op uw gezondheid of andere milieuvragen? Neem dan contact op met de GGD.

PFAS zijn veel in het nieuws. Het gaat dan vooral over bepaalde regio’s in Nederland. Bijvoorbeeld over de omgeving van de Westerschelde en een fabriek in Dordrecht. Maar PFAS zijn niet alleen in die gebieden een probleem. Kleine hoeveelheden zijn overal in onze omgeving: in de bodem, in ons (grond)water, in planten en dieren. En via ons eten en drinkwater komt het ook in kleine hoeveelheden in ons lichaam terecht.

PFAS is de naam van een grote groep chemische stoffen die van nature niet in het milieu voorkomen. Wanneer mensen of dieren lange tijd veel van bepaalde PFAS binnenkrijgen, kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom wordt het gebruik van diverse PFAS steeds verder aan banden gelegd. Meer informatie over PFAS en gezondheid kunt u vinden op de website van de GGD Zeeland.
 
Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben neem dan contact met de GGD op.  Ook indien u vragen heeft over andere milieuproblemen zoals bijvoorbeeld binnenmilieu, houtrook, luchtvervuiling.

Het team milieu en gezondheid kunt u bereiken via PFAS - GGD Zeeland.