Rondleidingen en puzzeltocht tijdens Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september 2022 openen verschillende monumenten in Reimerswaal hun deuren. Kijk voor meer informatie over de te bezoeken monumenten op www.openmonumentendag.nl.

Programma Bath

U zou het op het eerste gezicht niet bedenken maar er schuilt een bijzondere historie achter het kleine dorpje Bath. Het dorp komt voort uit een in eind 18de eeuw gebouwd fort om de Schelde goed te kunnen controleren, beschermen en tol te heffen. Tijdens de Open Monumentendag vertellen verschillende inwoners van Bath u meer over deze bijzondere historie. De rondleiding start in dorpshuis ‘de Tobbe’ waar een algemene presentatie wordt gegeven over Bath en het verdronken dorp Bath. Vervolgens kunt u kiezen tussen twee rondleidingen:

  • Rondleiding Bath langs interessante gebouwen zoals het oude kerkje, het gebouw met inscriptie en tot slot het voormalige wapenarsenaal van fort Bath.
  • Panoramatour Bath langs de buitendijk waarbij de verdronken dorpen Rilland en Bath, de contouren van de vroegere fortificatie, het douanekantoor en het vroegere café aan de dijk aan de orde komen. Deze tour eindigt bij een overgebleven waterput van fort Bath.

Puzzeltocht de Groene Kamers van Rilland

Daarnaast kunt u tussen 10:30 en 16:00 uur deelnemen aan een puzzelfietstocht van 19km. Deze interactieve fietsroute start vanaf dorpshuis ''De Tobbe'' en leidt u door het gebied van de Groene Kamers van Rilland. Dit unieke gebied herbergt een interessante ontstaansgeschiedenis en er is op vele fronten al veel te zien en te beleven. Rijke, robuuste natuur wordt hier afgewisseld met landbouw en opwekking van duurzame wind- en zonne-energie. Wij willen u op een leuke manier laten zien wat onze toekomstvisie voor dit gebied is.

Fiets mee met het hele gezin, los de puzzels op en wie weet wint u een leuke prijs!

Aanmelden

www.reimerswaal.nl/aanmelden-open-monumentendag