Reimerswaal krijgt pumptrack

In de Kruisbessestraat in Krabbendijke start de gemeente in het najaar van 2024 met de aanleg van een pumptrack. Een pumptrack is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Daardoor is het geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards.

Naast de pumptrack komt ook een kunstgras trapveld te liggen. Afhankelijk van de weersomstandigheden zou de pumptrack in december van dit jaar gebruikt kunnen worden. Als het weer tegenzit is het werk pas begin 2025 klaar. Reacties van direct omwonenden zijn zo goed  als mogelijk meegenomen bij het maken van de plannen. 

Wens gaat in vervulling
De wens voor een pumptrack in Reimerswaal ligt er al enkele jaren. De eerste vraag diende, latere kinderburgemeester, Boaz van Houte uit Krabbendijke in, via een petitie. Later kwamen ook verzoeken uit Kruiningen en Yerseke. De gemeenteraad heeft in oktober 2023 opgeroepen tot de aanleg van drie kleinere pumptrackbanen. Verschillende mogelijkheden zijn onderzocht en daaruit rolde de eerste aanleg in Krabbendijke. De aanleg en het gebruik van de baan wordt gemonitord en geĆ«valueerd in het eerste jaar. De resultaten zijn bepalend voor de latere aanleg in Kruiningen en Yerseke. 

Hieronder vindt u de schetsontwerptekening.