Opvang

Opvang

Veelgestelde vragen

Het is heel belangrijk dat Oekraïners die in Reimerswaal zijn, zich registreren bij de gemeente en  inschrijven in de BasisRegistratie Personen (BRP) op het adres waar zij (tijdelijk) verblijven. Na een inschrijving ontvangt de persoon een BurgerServiceNummer (BSN), zodat een rekening kan worden geopend, een zorgverzekering kan worden afgesloten en eventueel aanspraak gemaakt kan worden op uitkeringen.

Registratie kan alleen op afspraak op het gemeentekantoor in Kruiningen. U kunt een afspraak maken voor een persoon of meerdere personen via 0113-395000 of via Een afspraak maken en klik op vestiging vanuit buitenland/first registration.

Meer informatie: Vestiging vanuit het buitenland/registration from abroad | Gemeente Reimerswaal

Voor minderjarigen die in gezinsverband zijn meegekomen en geen identiteitsbewijs hebben, kunnen de ouders (bij gebrek aan overige documenten) een verklaring onder eed of belofte afleggen, waarmee de gemeente de identiteit van de kinderen vaststelt. Vervolgens schrijft de gemeente ook deze kinderen in.

Particuliere opvang
Ieder aanbod om Oekraïners op te vangen, vinden we hartverwarmend! Op dit moment is er (nog) geen beeld hoeveel Oekraïense vluchtelingen in Nederland opgevangen gaan worden. We weten wel dat wij in Reimerswaal ook vluchtelingen gaan opvangen. 

U kunt zich aanmelden bij takecarebnb.org. Deze organisatie brengt vluchtelingen in contact met gastgezinnen die mensen willen opvangen.

Gemeentelijke opvang
Heeft u een locatie beschikbaar voor gemeentelijke opvang, neem dan contact op via oekraine@reimerswaal.nl.

Handreiking Gemeentelijke Opvang Oekraïners (GOO) | Publicatie Rijksoverheid.nl