Isolatieteam Zeeland van start in Hansweert

Zeeuwse gemeenten zetten professionele isolatieteams in om eigenaren van E, F en G woningen gratis te helpen bij het nemen van eenvoudige isolatiemaatregelen. Een proef van 11 Zeeuwse gemeenten ging gisteren van start in de gemeenten Hulst en Reimerswaal.

Onder de naam ‘Isolatieteam Zeeland’ gaan sinds gisteren meerdere professionele teams in Zeeland aan de slag met eenvoudige isolatiemaatregelen in koopwoningen met een E, F en G label. Het gaat om een Zeeuwsbrede proef die start in de gemeenten Hulst en Reimerswaal. De komende tijd komen ook de andere Zeeuwse gemeenten aan de beurt. De gemeenten Middelburg en Schouwen-Duiveland doen niet mee aan de proef, in die gemeenten lopen andere programma’s om inwoners bij het verduurzamen van hun woning te helpen.

Eenvoudige isolatiemaatregelen

Het Isolatieteam Zeeland werkt heel simpel: geselecteerde woningeigenaren krijgen een uitnodiging, geven zich op en krijgen vervolgens een Isolatieteam langs. Dit team inventariseert welke eenvoudige isolatiemaatregelen genomen kunnen worden. Denk daarbij aan het plaatsen van radiatorfolie, tochtstrippen of een brievenbusborstel. Een week later komt het Isolatieteam Zeeland terug om de werkzaamheden uit te voeren. Inventarisatie, werkzaamheden en isolatiemateriaal zijn voor de woningeigenaar gratis.

Officiële start in Hansweert

Gisteren belde het Isolatieteam Zeeland voor de eerste keer aan bij een woning in Hansweert. Dit is een van de 50 woningen met een E, F of G label die in de gemeente Reimerswaal voor de proef zijn geselecteerd. Wethouder Nico van der Hoest was erbij: “Isoleren klinkt simpel, maar dat is het vaak niet. Daarom is het zo goed om bij de mensen thuis te komen en ze te helpen bij de eerste eenvoudige werkzaamheden”. 

Proefperiode

Isolatieteam Zeeland is een gesubsidieerd programma. In de periode van februari tot en met april worden in totaal 500 woningeigenaren in 11 Zeeuwse gemeenten  geholpen met eenvoudige isolatiewerkzaamheden. Per deelnemende gemeente wordt een aantal woningen met een E, F of G label geselecteerd.   

Isolatieteam Zeeland

Het Isolatieteam Zeeland bestaat uit professionals van een aantal gerenommeerde Zeeuwse bedrijven waaronder Aannemingsbedrijf Fraanje, Bouwbedrijf Joziasse, Roegiers Glas, Bouwbedrijf Peters en Simons Bouwgroep.

Zeeuws Energieakkoord

Het Isolatieteam Zeeland is een programma dat voortkomt uit de Zeeuwse regionale energiestrategie (RES). In die strategie staan de afspraken die we in Zeeland samen maken om te voldoen aan het landelijk klimaatakkoord. Het Zeeuws Energieakkoord (de samenwerking van gemeenten, Provincie, Waterschap, netbeheerder en Impuls Zeeland) zorgt in Zeeland voor de totstandkoming en uitvoering van de RES.