Inloopavond snelheidsremmende maatregelen Burenpolderweg Yerseke

De gemeente heeft meldingen ontvangen over te hard rijden op de Burenpolderweg in Yerseke. Er zijn al plannen om de rijbaan en het trottoir van deze straat te vernieuwen tussen huisnummers 1 en 17. We willen dit moment gebruiken om te kijken naar de mogelijkheid van snelheidsremmende maatregelen tussen huisnummers 1 en 30.

Er zijn twee opties voor de Burenpolderweg uitgewerkt. Daarbij moet opgemerkt worden dat elke maatregel ook negatieve effecten kan hebben. Een drempel heeft bijvoorbeeld een remmend effect, maar kan geluids- of trillingsoverlast geven. Een as-verspringing heeft ook een remmend effect, maar gaat ten koste van parkeerruimte. 

De tekeningen van de twee opties staan hieronder.

Om deze opties toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden, is een inloopavond georganiseerd. Deze vindt plaats op donderdag 22 februari 2024 van 20:00 tot 21:00 uur in de Sportvisser, Van Randwijckstraat 6 in Yerseke. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Aanmelden is niet nodig.

Update 8 maart 2024

De opmerkingen die tijdens de inloopavond op 22 januari zijn gedaan zijn inmiddels verwerkt. In onderstaand document is te zien hoe de Burenpolderweg aangepast wordt.

Kunt u de pdf niet lezen? Neem contact met ons op via gemeente@reimerswaal.nl of bel 0113 395000