Heeft u vragen over zorg, wonen of vervoer?

Heeft u vragen op het gebied van zorg en welzijn, maar geen netwerk om hulp en ondersteuning van te krijgen? Dan kunt u een gecertificeerde Vrijwillige Burgeradviseur inschakelen. Zij geven informatie en advies bij vragen over welzijn, zorg, inkomen, wonen, recht, vervoer, participatie. Als het nodig is, wijst de Vrijwillige Burgeradviseur u de weg naar de juiste organisatie. Samen met de Burgeradviseur gaat u op zoek naar oplossingen.

Voorbeelden van een situatie waarbij een Vrijwillige Burgeradviseur kan helpen: 

  • Hoe kan ik zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen?
  • Heb ik recht op zorg-/huurtoeslag?
  • Ik voel me eenzaam. Hoe kom ik aan meer contacten in mijn omgeving?\
  • Hoe schrijf ik me in voor een huurwoning?
  • Kom ik in aanmerking voor kwijtschelding van belastingen (bijvoorbeeld SaBeWa)?
  • Ik weet me geen raad met alle formulieren en rekeningen.

Van vraag naar oplossing

Een Vrijwillige Burgeradviseur maakt een afspraak met u om uw vraag in kaart te brengen en u op weg te helpen.  Hiervoor gaat de Burgeradviseur op zoek naar de benodigde informatie. Afhankelijk van de situatie kiest de Burgeradviseur ervoor om u te informeren, door te verwijzen of te adviseren. Het inzetten van een Burgeradviseur is gratis voor u.

Contact

De coördinatie van de Vrijwillige Burgeradviseurs ligt bij de gemeente Reimerswaal. Wilt u gebruik maken van een Vrijwillige Burgeradviseur voor uw hulpvraag? Dan kunt u contact opnemen via het 
e-mailadres burgeradviseurs@reimerswaal.nl of het telefoonnummer 14 0113 (vraag naar Naomi de Smit of Judith Schrijver).