Gemeente Reimerswaal bouwt flexwoningen in Krabbendijke en Hansweert

De gemeente Reimerswaal is van plan om in 2024 ongeveer 35 flexwoningen te realiseren, verspreid over de gemeente.

In Hansweert en Krabbendijke wil de gemeente volgend jaar in totaal 21 flexwoningen plaatsen. Gelet op de situatie op de woningmarkt is er behoefte aan snel beschikbare en betaalbare woningen voor starters, statushouders en spoedzoekers. Flexwoningen voorzien in deze behoefte: het zijn kleine woningen die een tijdelijke woonoplossing bieden.

De Bevelandse gemeenten - Reimerswaal, Kapelle, Goes, Borsele en Noord-Beveland - willen samen met woningcorporatie Beveland Wonen in totaal 450 flexwoningen bouwen. Dit gebeurt in de komende vijf jaar. In de eerste fase wordt begonnen met de bouw van 200 tijdelijke huizen verdeeld over de vijf Bevelandse gemeenten.

Locaties in Reimerswaal

In de gemeente Reimerswaal zijn op dit moment twee locaties in beeld waar de gemeente 21 van de 35 flexwoningen wil plaatsen. Aan de Kruisbessenstraat in Krabbendijke heeft de gemeente plannen voor 13 flexwoningen. In de nieuwbouwwijk Tramper III, aan de noord-westzijde van de Sloestraat in Hansweert, wil de gemeente 8 flexwoningen plaatsen. Voor de resterende 14 flexwoningen is de gemeente nog op zoek naar geschikte locaties.

Inloopinformatiebijeenkomsten

Graag vertellen wij u meer over onze plannen en geven u de gelegenheid vragen te stellen. Wij organiseren hiervoor inloopinformatiebijeenkomsten in beide dorpen:

  • Hansweert, Dorpshuis Kaj Munk: maandag 3 juli 2023, tussen 19.30 uur en 21.00 uur
  • Krabbendijke, Dorpshuis De Meiboom: woensdag 12 juli 2023, tussen 19.30 uur en 21.00 uur

Beide bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk. Tijdens de bijeenkomsten zijn medewerkers van de gemeente en Beveland Wonen aanwezig.

Aanmelden

Wij stellen het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt in verband met koffie en thee. Dit kan per e-mail aan gemeente@reimerswaal.nl of telefonisch via 0113 395 000.

  • Hansweert: aanmelden uiterlijk donderdag 29 juni 2023
  • Krabbendijke: aanmelden uiterlijk vrijdag 7 juli 2023