Duurzaam wonen

Algemeen

Een duurzame woning is niet alleen beter voor het klimaat, het zorgt ook voor meer wooncomfort. Het isoleren van uw woning zorgt voor een prettige temperatuur in huis zonder hoge energierekening. Op deze pagina ziet u waar u terecht kunt voor informatie, advies of een subsidie. Ook vindt u tips voor het vergroenen van uw tuin zodat u hittestress en wateroverlast kan voorkomen.

Energieloket Reimerswaal

Duurzaam Bouwloket

Reimerswaal heeft een eigen energieloket voor inwoners, het duurzaam bouwloket.  Hier vindt u informatie en nieuws over beschikbare energiesubsidies en besparingsmaatregelen die u in uw eigen woning kunt doen. 

Bij ons energieloket kunt u onder meer terecht voor vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken, subsidies en financieringsmogelijkheden. Per mail, maar ook telefonisch, staat de helpdesk voor u klaar.  

Duurzaam Bouwloket

Energiesubsidie

Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw woning? Doe de ‘Subsidiecheck’ op Subsidiecheck | Duurzaam Bouwloket om eenvoudig te zien van welke subsidies en regelingen u gebruik kunt maken (lokaal, provinciaal of landelijk). 

Zeeuws Isolatieprogramma

Bent u eigenaar en bewoner van een slecht geïsoleerd huis? Dan kunt u mogelijk subsidie aanvragen bij het Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP). De gemeente Reimerswaal maakt deze subsidie voor u mogelijk. U kunt voor maximaal € 2.050,- subsidie krijgen voor het isoleren van uw woning. Ook als doe-het-zelver kunt u subsidie aanvragen. Zo wordt isoleren makkelijk en betaalbaar.

ZIP is meer dan alleen subsidie
Met de ZIP-subsidie kunt u op meerdere manieren uw woning isoleren. Met het ZIP kunt u ook advies en hulp krijgen tot aan de uitvoering van uw isolatieproject.  Weet u al wat u wilt isoleren? Dan kunt u ervoor kiezen om een professioneel bedrijf in te schakelen. Gaat u liever zelf aan de slag? Dan kunt u de ZIP-subsidie gebruiken voor de aanschaf van doe-het-zelf isolatiemateriaal.

Wie kan ZIP-subsidie aanvragen?
U bent eigenaar en bewoner van een woning met een definitief energielabel D, E, F of G of u heeft een woning waarvan minimaal 2 bouwdelen (dak, muur, vloer of glas) niet of slecht zijn geïsoleerd. Ook is de WOZ-waarde van uw woning lager dan de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De NHG-grens voor 2024 is € 461.100,-.

Hoeveel ZIP-isolatiesubsidie kunt u maximaal krijgen?
Woningeigenaren in Reimerswaal, die voor ZIP-subsidie in aanmerking komen, kunnen maximaal €2.050,- isolatiesubsidie per woning krijgen. Een bedrag, waarmee u al een groot deel van uw isolatie kunt betalen.

Subsidies combineren
Combineert u de subsidie met een andere duurzame subsidie, zoals de landelijke ISDE-subsidie, dan heeft u nog meer voordeel. In een aantal gevallen krijgt u bijna het hele bedrag aan isolatiekosten terug.

Meer weten over de ZIP-subsidie of direct subsidie aanvragen?
Lees meer over het Zeeuws Isolatieprogramma op https://www.zeeuwsisolatieprogramma.nl of vraag nu subsidie aan! Dit kan heel eenvoudig. U hoeft alleen het aanmeldformulier online in te vullen op:  https://reimerswaal.zeeuwsisolatieprogramma.nl/  
 

Energiebespaarlening Zeeland

Energiebesparende maatregelen aan uw woning kunt u ook financieren door middel van de Energiebespaarlening. Het Nationaal Warmtefonds verstrekt de Energiebespaarlening. De provincie Zeeland geeft haar inwoners vanaf 1,0% rentekorting. Kijk voor meer informatie op Energiebespaarlening Zeeland - Warmtefonds.

Hulp bij hoge energierekening

Heeft u moeite met het betalen van uw energierekening? Wilt u samen met een energiecoach onderzoeken of uw energierekening omlaag kan? U kunt gratis een afspraak maken met een energiecoach.

Wat is een energiecoach?
De energiecoach komt bij u thuis langs om samen met u te kijken hoe u energie kunt besparen. Ze kijken naar uw persoonlijke situatie en geven tips. Ook kijken ze of er in uw woning energiebesparende maatregelen nodig zijn. De energiecoach kan dan adviseren om het klusteam langs te laten komen. Het klusteam bepaalt samen met u welke maatregelen ze gratis in uw woning kunnen uitvoeren. Ze voeren deze maatregelen ter plekke of op een later moment uit. U heeft hier zelf dus geen werk aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een tochtstrip, radiatorfolie of ledverlichting.

Hoe werkt het?
Iedereen kan gebruik maken van een gratis adviesgesprek met een energiecoach. Het maakt niet uit of u in een koopwoning of huurwoning woont. U maakt een afspraak via de knop op deze pagina. U kunt ook bellen naar Beveland Wonen via 0113 - 23 16 74 (maandag tot en met donderdag van 13.00 uur tot 17.00 uur). Na het maken van een afspraak komt de energiecoach bij u langs en bekijkt samen met u hoe u energie kunt besparen.

Direct een afspraak maken

Dit initiatief is een samenwerking tussen de Bevelandse gemeenten en woningcorporatie Beveland Wonen. Samen willen wij woningeigenaren en huurders ondersteunen met het besparen van energie.

Regentonnenactie

Lees meer over de regentonnenactie op Regentonnenactie | Gemeente Reimerswaal