Drie Koninklijke onderscheidingen in Reimerswaal

Burgemeester José van Egmond verraste dit jaar drie inwoners uit de gemeente Reimerswaal tijdens de Lintjesregen. Zij maakte ze op vrijdag 26 april 2024 blij door ze eerst thuis op te halen met een limousine. Vervolgens werden ze in Dorpshuis Kaj Munk in Hansweert benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook ontvingen ze van haar de bijbehorende Koninklijke Onderscheiding.

Gedecoreerden zijn:

Mevrouw Ellen Zuijdwegt uit Yerseke is al 45 jaar actief betrokken bij zondagschoolwerk, kindernevendiensten, crèche en ander kinderwerk in de kerk van de Vrije Evangelische gemeente in Yerseke. Daarnaast is zij al jaren mantelzorger en zet ze zich al vele jaren in voor de intocht van Sinterklaas en activiteiten rond Koningsdag in Yerseke.

De heer Ton Traas uit Rilland is al meer dan 40 jaar een zeer gewaardeerd vrijwilliger bij het Rode Kruis in verschillende functies. Daarnaast zet hij zich al 28 jaar in voor de kerkelijke gemeente in Yerseke, als koster en beheerder van het kerkgebouw. Ook is hij opleider voor EHBO voor de kerkelijke hulpverleners en is hij instructeur bij de KNRM, redders op zee. Tot slot is hij bestuurslid van de organisatie Lotus (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers).

De heer Henk van der Hart uit Yerseke doet al sinds 1976, dus 48 jaar, veel vrijwilligerswerk voor de Vrije Evangelische gemeente in Yerseke, in de functie van diaken, ouderling, hulpkoster, redacteur en notulist.