Cursus ‘Zorg de baas’ voor mantelzorgers start in mei

Wilt u weten hoe u als mantelzorger goed voor uzelf kunt blijven zorgen? Of hoe u kunt voorkomen dat u té zwaar belast wordt? Dan is de cursus ‘Zorg de baas’ wellicht iets voor u.

Mantelzorg overkomt u. 

Misschien combineert u de zorg voor een naaste met werk, met andere bezigheden buitenshuis of u zorgt voor meerdere mensen om u heen. Vaak wordt de zorg, om allerlei redenen en vrijwel ongemerkt, zwaarder naarmate de tijd verstrijkt.

 

Hoe blijft u hierbij zelf in balans?

De cursus ’Zorg de Baas’ is voor iedereen die zorgt voor een zieke of gehandicapte partner, kind, familie, vriend of buur. In deze vijf bijeenkomsten staat u centraal. Goed zorgen voor een ander, begint met goed zorgen voor uzelf! Zoals de meeste mantelzorgers ziet u uw hulp waarschijnlijk als vanzelfsprekend en met liefde gedaan, maar het kan zwaar zijn.

 

Handreikingen om met omstandigheden om te gaan

Deze cursus geeft u inzichten en handreikingen om de zorg vol te kunnen houden, maar vooral om te voorkomen dat u als mantelzorger té zwaar belast wordt. Doordat u kijkt naar uw eigen situatie, krijgt u aan de hand van uw eigen situatie handreikingen om zo goed mogelijk met soms moeilijke omstandigheden om te gaan. Daarnaast maakt u een aanzet om beter te kunnen reageren op het gedrag van degene die u verzorgt. Ook hoe u meer kunt genieten, minder gaat piekeren en meer tijd kunt vrijmaken voor uw eigen behoeften en wensen komt aan de orde. 

 

U volgt de cursus samen met andere mantelzorgers en hebt dus contact met lotgenoten. Het is één van de dingen die eerdere cursisten als pluspunt aangeven.

 

Informatie

Wanneer: 2/16/23/30 mei en 27 juni (terugkom bijeenkomst)

Hoe laat: 10.00 –12.00 uur

Waar: Dorpshuis Kaj Munk in Hansweert, Schoolstraat 5 in Hansweert

 

Aanmelden kan tot en met 24 april bij mevrouw J. Schrijver via email j.schrijver@reimerswaal.nl of telefonisch 0113-395000