Bevelandse en Thoolse scholen strijden tegen textielafval

Wethouder Both was op 20 maart aanwezig bij de kick-off van de Textiel Race bij basisschool de Zevensprong. Deze vindt van 25 maart tot en met 18 april plaats op de Bevelanden en Tholen. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Namens gemeente Reimerswaal neemt basisschool de Zevensprong uit Krabbendijke en Obs De Eendracht uit Hansweert deel.

Na een gastles nemen de scholen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

U kunt helpen!

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 25 maart en 18 april gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. 

Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van deze basisscholen? Doe dan mee en zet uw textiel online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, SKOT Fashion en Loop.a Life.

Minder milieuschade

Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. 

Initiatief

De race is een initiatief in samenwerking van het O.L.A.Z., een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering, in samenwerking met het ZRD.