Zwerfafval

Hoe werkt het?

Via het centrale nummer 0113 395 000 wordt u doorverbonden met één van de steunpunten. Met de voorman of beheerder van het steunpunt kunt u een afspraak maken om de zwerfafvaltas op te halen en weer in te leveren. Ook kunt u afspreken waar het opgeraapte zwerfafval opgehaald kan worden.
Grotere groepen, scholen en verenigingen, die zich inzetten voor een schone buurt, kunnen inzamelmaterialen lenen bij MEC De Bevelanden. Het gaat dan om veiligheidshesjes, grijpers en handschoenen.

Neem contact op met MEC De Bevelanden. Of bel direct 0113-252628.

Schoon Zeeland

Schoon Zeeland is een campagne voor een mooie, schone provincie. Op het strand en de dijken. In het dorp of de stad. Op het sportveld en bij evenementen. En in de omgeving van school en de kinderopvang.
Iedereen kan helpen om het zwerfafval in Zeeland aan te pakken. De website van Schoon Zeeland biedt een overzicht van de projecten en acties tegen zwerfafval. Scholen, kinderopvangcentra, bedrijven, sportclubs en gemeenten en andere overheden houden samen Zeeland mooi en schoon! 

Melding doen van zwerfvuil?

Supporter van Schoon

De website Supporter van Schoon is een landelijke website en geeft een overzicht van opruimacties. Daarnaast is er de mogelijkheid om een eigen opschoonactie aan te kondigen en eenvoudig deelnemers te werven. Of kunt u een stukje schoongebied opgeven dat u wilt schoonhouden.