Vrijwilligerswerk en mantelzorg

Algemeen

Het Steunpunt Vrijwilligers en Mangelzorgondersteuning is onderdeel van de afdeling Samenleving van de gemeente Reimerswaal.

Vrijwilligerswerk

Verenigingen, stichtingen, organisaties die met vrijwilligers werken en vrijwilligers zelf, kunnen hier terecht.

Reimerswaalvoorelkaar 

NLvoorelkaar.nl is de online marktplaats voor iedereen in de gemeente Reimerswaal die wil helpen of juist wat hulp kan gebruiken. 

Vrijwilliger bij een vereniging?

De gemeente Reimerswaal organiseert bijeenkomsten en cursussen voor vrijwilligersorganisaties in de gemeente Reimerswaal. Kijk hier voor alle informatie.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Reimerswaal heeft bij Aon Nederland C.V. een vrijwilligersverzekering afgesloten die de risico’s van het vrijwilligerswerk afdekken op het gebied van aansprakelijkheid en ongevallen. Alle vrijwilligers(organisaties) uit de gemeente Reimerswaal zijn automatisch verzekerd.
Schade kan rechtstreeks gemeld worden bij One Underwriting te Rotterdam. Op de website van Aon Nederland C.V. kan een schade online gemeld worden. Ook kan telefonisch contact worden opgenomen via 070 302 85 46.

Adresgegevens

One Underwriting
t.a.v. Schadeafdeling
Postbus 518
3000 AM  ROTTERDAM

Mantelzorg

Bent u mantelzorger? Dan bieden wij ondersteuning bij het uitvoeren van mantelzorgtaken. Bij het steunpunt kunt u terecht voor informatie en advies, een luisterend oor, emotionele steun, praktische hulp en hulp van vrijwilligers. Ook organiseert het Steunpunt ontspanningsmiddagen voor mantelzorgers.

Registreren als mantelzorger

Bent u mantelzorger in de gemeente Reimerswaal of kent u iemand die mantelzorger is? Dan is het mogelijk om u te registreren. De registratie verplicht u tot niets en u kunt altijd weer uit het bestand geschreven worden. Wanneer u geregistreerd staat, wordt u op de hoogte gehouden van activiteiten van het mantelzorgsteunpunt.

Registreren als mantelzorger

Handje Extra

Handje Extra is een vrijwilligersplatform in Krabbendijke. Zij brengt mensen samen. Iemand die even een handje extra kan gebruiken wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die graag wilt helpen. Handje Extra wil helpen waar geen helper is.

Meer informatie?