Scholing

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De kinderen die vanuit Oekraïne gevlucht zijn en in Nederland verblijven hebben recht op onderwijs, maar bovenal is het op dit moment belangrijk om een veilige plek te bieden, waarbij er ruimte is om met andere kinderen te spelen en iets van regelmaat op te pakken. 

  • kinderen tot zes jaar worden opgevangen op de basisscholen in de huidige woonplaats van de kinderen. 
  • kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan naar de taalklassen(nieuwkomersonderwijs). Albero organiseert deze klassen in samenwerking met de verschillende besturen. Albero zal tijdelijke voorzieningen voor deze taalklassen op verschillende plekken in de regio huisvesten. 
  • kinderen vanaf 12 jaar zullen naar internationale schakelklassen (ISK's) gaan.

Oproep kinderen vanaf 12 jaar voor ISK
Oekraïense kinderen vanaf 12 jaar mogen naar de Internationale Schakelklas (ISK) in Middelburg. Neem hiervoor contact op met 0118-650540 of via de contactpersonen Astrid de Jong (xajg@iskw.nl) en Annemarie Verburg (xvrg@iskw.nl).

Daarnaast zijn er taalklassen op de Tweemaster in Goes, dit is een bestaande school voor nieuwkomers onderwijs. Per direct is er plek beschikbaar op de Tweemaster.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen OBS De Tweemaster per e-mail tweemaster@alberoscholen.nl  of telefoonnummer 0113-213050.

Kinderen tot zes jaar worden opgevangen op de basisscholen in de huidige woonplaats van de kinderen. 

 

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich aanmelden bij een basisschool in de kern waar zij verblijven. De basisschool verzorgt de aanmelding verder. Op dit moment zijn er twee taalklassen voor deze doelgroep in MFC Tehaere Yerseke. We verwachten binnenkort passend vervoer aan te kunnen bieden. Hou hiervoor de website in de gaten.

Oekraïense kinderen vanaf 12 jaar mogen binnenkort naar de Internationale Schakelklas (ISK) in Middelburg. Neem hiervoor contact op met 0118-650540 of via de contactpersonen Astrid de Jong (xajg@iskw.nl) en Annemarie Verburg (xvrg@iskw.nl).

Daarnaast worden taalklassen aangeboden op de Tweemaster in Goes, dit is een bestaande school voor nieuwkomers onderwijs. Per direct is er plek beschikbaar op de Tweemaster.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen OBS De Tweemaster per e-mail tweemaster@alberoscholen.nl  of telefoonnummer 0113-213050.