Oplaadpalen, elektrisch vervoer

Algemeen

Wij willen het gebruik van elektrische auto’s stimuleren. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen. Huidige en toekomstige ‘e-rijders’ kunnen voor hun elektrische auto een laadpaal bij hen in de buurt aanvragen als opladen op eigen terrein niet mogelijk is.

Beleidsregels gemeente Reimerswaal

De gemeente Reimerswaal heeft beleidsregels opgesteld en een eerste overeenkomst gesloten met een landelijk opererende marktpartij.

Laadpaal aanvragen

Inwoners en bedrijven kunnen de laadpalen zelf aanvragen. AgriSnellaad gaat vervolgens aan de slag met uw aanvragen om, in overleg met de gemeente, een laadpaal te plaatsen in uw buurt.

Laadpaal aanvragen

Wat moet ik regelen?

Huidige en toekomstige ‘e-rijders’ kunnen voor hun elektrische auto een openbare laadpaal bij hen in de buurt aanvragen als het opladen op eigen terrein niet mogelijk is. Openbare laadpalen worden geplaatst en geëxploiteerd door commerciële aanbieder(s) die een overeenkomst hebben met de gemeente. 

De gemeente heeft een overeenkomst met AgriSnellaad voor het plaatsen van laadpalen in de openbare ruimte.

AgriSnellaad dient de aanvraag vervolgens in bij de gemeente. De gemeente toetst de aanvraag aan de beleidsregels voor oplaadinfrastructuur en letten daarbij onder andere op spreiding over de gemeente, vindbaarheid, parkeerdruk in de omgeving en eventuele belemmeringen in het openbaar gebied. Na goedkeuring neemt de gemeente een verkeersbesluit. De behandeling van een aanvraag duurt minimaal 16 weken.

Let op: marktpartijen hanteren verschillende laadtarieven en voorwaarden. Deze zijn te vinden op de websites van de marktpartijen.

Eigen laadpunt
Voor een laadpunt op eigen terrein heeft u geen vergunning nodig. Houdt u er rekening mee dat u geen openbare parkeerplaatsen of parkeerruimte op de openbare weg voor uzelf mag reserveren voor het elektrisch opladen. Ook mag u geen bord plaatsen dat de indruk kan geven dat anderen op deze plek niet hun auto mogen parkeren. Ook voorzieningen vanuit de huisaansluiting over, door of onder openbaar gebied zijn niet toegestaan

Waar vind ik een laadpaal?

In de gemeente Reimerswaal zijn al verschillende openbare laadpalen aanwezig. U vindt deze laadpalen onder andere op de volgende locaties:

  • Sluisburg Hansweert: parkeervak bij dorpshuis Kaj Munk.
  • Kerkpolder Krabbendijke: parkeerterrein dorpshuis De Meiboom.
  • Blauwhoefseweg Kruiningen: parkeerstrook voor Reimerswaalhal.
  • Zanddijk Kruiningen: carpoolplaats.
  • Oude Plein Kruiningen: parkeerterrein bij gemeentehuis.
  • Vinkenissestraat Rilland.
  • Hogeweg Yerseke: parkeerterrein Moerzicht.
  • Meerpaalweg Yerseke: parkeerterrein Beatrixhaven.

Op de website www.oplaadpalen.nl zijn alle geregistreerde laadpalen aangegeven. 

Voor het opladen is parkeerruimte gereserveerd. Bij de laadpalen staat een bord met een witte P en het onderschrift ‘Opladen elektrische voertuigen’. Alleen elektrische en hybride-auto’s die op de laadpaal zijn aangesloten mogen daar parkeren