Oosterscheldemuseum

Algemeen

In Yerseke vindt u het OosterscheldeMuseum. Het museum is gehuisvest in twee zalen op de benedenverdieping van het voormalig gemeentehuis van Yerseke (bouwjaar 1914). Het museum toont het verhaal van de verdronken dorpen van Zuid-Beveland, met name van de stad Reimerswaal, en ook wordt de rijke historie van de oester-, mossel- en kreeftencultuur in Yerseke uitgelicht.

Transformatie OosterscheldeMuseum – Interreg (Be)Leefbare Schelde

De gemeente Reimerswaal werkt samen met het OosterScheldeMuseum aan de transformatie van het OosterscheldeMuseum. Het huidige gebouw, voormalig gemeentehuis, wordt aangepast, verduurzaamd en opnieuw ingericht.
Voor de vernieuwing van de herinrichting is vanuit de Interreg aanvraag (Be) Leefbare Schelde een subsidie toegekend.

(Be)leefbare Schelde
(Be)Leefbare Schelde is gericht op het verkrijgen van de Geopark-status van UNESCO voor het gebied. Het doel is om de toeristische druk van de kust naar het binnenland te verplaatsen en het toeristische aanbod in de regio te vergroten. Duurzaamheid en betrokkenheid van bewoners en belanghebbenden staan centraal in de ontwikkeling van het toeristisch aanbod. Het project omvat renovatie en ontwikkeling van toeristische Parels en Poorten (waaronder Grenspark Groot Saeftinghe), de ontwikkeling van langzame verbindingsroutes en de ontwikkeling van een integrale strategie voor het verbinden en ontsluiten van het gebied. Belangrijk voor de verbinding is de doorontwikkeling van de ‘7 verhaallijnen voor het Geopark’ over heden, verleden en de toekomst van het gebied zoals ‘Zilt en zoet’, Klimaat van alle tijden’ en ‘Leven met het water’.  
Het OosterscheldeMuseum is één van de toeristische Parels die ontwikkeld wordt binnen de (Be)leefbare Schelde.

Logo Interreg (Be)leefbare schelde

Contactgegevens

Website

www.oosterscheldemuseum.nl

Adresgegevens

Kerkplein 1
4401 DE Yerseke