Kavels voor woningbouw

Algemeen

Wie wil dat nu niet? Uw eigen droomhuis ontwerpen en bouwen. Helemaal volgens uw smaak en wensen. De gemeente Reimerswaal biedt in de verschillende kernen bouwkavels aan. Op deze stukken grond kunt u zelf binnen de geldende regels een huis bouwen. Een architect en aannemer kunnen u hierbij helpen. U kunt de bouwkavels aankopen of in erfpacht nemen.

De gemeente heeft begin 2024 geen bouwkavels meer te koop ten behoeve van woningbouw. Medio 2024 wordt gestart met een verkoopprocedure voor woningbouwproject Tramper III te Hansweert. Een deel van de bouwrijpe grond wordt projectmatig uitgegeven via een aanbesteding/prijsvraag. Een ander deel bestaat uit een aantal vrije kavels. Deze is gereserveerd voor de bouw van vrijstaande woningen door particulieren. Deze zullen door een onafhankelijke deskundige te zijner tijd worden getaxeerd om te komen tot een marktconforme prijs.

Er zijn door de raad twee locaties aangewezen waar in de toekomst woningbouw zal gaan plaatsvinden. Het betreft de locatie Smalleweg/Postweg te Yerseke en de locatie Achterwegje te Kruiningen. De verwachting bestaat dat deze locaties binnen enkele jaren kunnen worden uitgegeven ten behoeve van woningbouw.

Informatie

Voor de meest actuele informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Stoutjesdijk via e-mail j.stoutjesdijk@reimerswaal.nl of telefonisch via 0113 395 000.