Gehandicaptenparkeerplaats

Als u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart en er geen mogelijkheid is om op eigen terrein direct bij de woning te parkeren, kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen.

Een gehandicaptenparkeerplaats is een vaste parkeerplek gekoppeld aan uw kenteken. Alleen uw eigen voertuig mag hier staan. De parkeerplaats wordt zo dicht mogelijk bij de woning aangelegd.

Wat kost het?

De kosten van het onderbord met kenteken (bord bij parkeerplaats) zijn voor rekening van de aanvrager en bedragen € 29,00.

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Een gehandicaptenparkeerplaats kunt u online aanvragen. Let op: voeg een kopie (of foto) van het kentekenbewijs toe. 

Gehandicaptenparkeerplaats (op kenteken) aanvragen (met DigiD)

Ook is het mogelijk om een schriftelijke aanvraag te doen. Dit kan door onderstaand aanvraagformulier uit te printen en samen met een kopie van het kentekenbewijs te sturen naar Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen.

Kunt u de pdf niet lezen? Neem dan contact op met ons via gemeente@reimerswaal.nl of bel 14 0113.

 

Wijzigen van het kentekenbord van uw gehandicaptenparkeerplaats

U kunt online een aanvraag tot wijziging van het kentekenbord doen. Let op: voeg een kopie (of foto) van het kentekenbewijs toe. 

Wijzigen kentekenbord gehandicaptenparkeerplaats (met DigiD)

Ook is het mogelijk om een schriftelijke aanvraag te doen. Dit kan door onderstaand formulier uit te printen en samen met een kopie van het kentekenbewijs, te sturen naar Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen.

Kunt u de pdf niet lezen? Neem dan contact op met ons via gemeente@reimerswaal.nl of bel 14 0113.