Eerste hulp bij een hartstilstand

Algemeen

Jaarlijks krijgen 15.000 mensen in Nederland een hartstilstand. Snel handelen is van levensbelang. Om schade aan de hersenen te voorkomen is het belangrijk zo snel mogelijk te beginnen met reanimeren. In ieder geval binnen 6 minuten. Vrijwilligers en AED's zijn hierbij erg belangrijk. Dat is de aanleiding voor het opstarten van HartslagNu.

HartslagNu

HartslagNu en HartveiligWonen gaan samen verder onder de naam HartslagNu. Met één landelijk systeem kunnen we de overlevingskansen van alle slachtoffers van een circulatiestilstand in heel Nederland optimaliseren. Via de alarmeringsapplicatie Stan (voorheen Hartveilig wonen) zetten vrijwilligers zich in om het leven van mensen te redden. Stan organiseert een netwerk van burgerhulpverleners in de buurt en verzorgt trainingen in reanimeren en het gebruiken van de AED.

Meer informatie HartslagNu

Aanmelden als burgerhulpverlener

Minder sterfgevallen door hartstilstanden, dat is ons doel. Daarvoor hebben wij hulp nodig van zo veel mogelijk burgerhulpverleners. Mensen zoals u en ik die zich inschrijven als burgerhulpverlener. Meld u aan en red levens!

Naar aanmelden burgerhulpverlener

AED

Een Automatische Externe Defibrillator afgekort een AED is een toestel dat gebruikt wordt bij een persoon met een acute circulatiestilstand (hartstilstand). Met een AED kan een elektrische schok toegediend worden om het hart weer in een normaal ritme te krijgen.

Meld je AED aan voor algemeen gebruik

Heeft uw bedrijf, vereniging of organisatie een AED? Meld deze aan voor algemeen gebruik en help levens redden. Samen werken we aan een wereld waar niemand onnodig hoeft te sterven aan de gevolgen van een harstilstand.

Naar aanmelden AED