Bevelanden aan de slag met (Be)Leefbare Schelde

De vijf Bevelandse gemeenten Goes, Borsele, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal nemen gezamenlijk deel aan het project (Be)Leefbare Schelde vanuit Interreg Nederland-Vlaanderen. Het doel is de Bevelanden nog beter op de kaart te zetten als toeristische bestemming om zo de toeristische druk van de kust naar het binnenland te verplaatsen en het toeristische aanbod in de regio te vergroten.

Zo willen we een cursus gastheerschap ontwikkelen om lokale ambassadeurs op te leiden en een toolkit realiseren om stakeholders te stimuleren de verhaallijnen van (Be)Leefbare Schelde uit te dragen. Daarnaast willen we de bestaande producten, diensten en toolkit ontsluiten via een virtuele toegangspoort en bewoners, gasten en andere toeristische regionale locaties inspireren.

Voor meer informatie over het project ga naar (Be)Leefbare Schelde - Grensregio)(link is extern)

Samenwerking op de Bevelanden

Op de Bevelanden slaan overheid, onderwijs, ondernemers en maatschappelijke organisaties de handen ineen voor een innovatieve, sterke en vitale regio in 2030. Ruim veertig partijen uit de verschillende sectoren, de Provincie en de vijf gemeenten zijn betrokken geweest bij de voorbereidingen. De kracht van het netwerk is kennis en kunde delen. Door samen vanuit verschillende perspectieven naar maatschappelijk opgaves te kijken, kan ‘Samenwerking de Bevelanden’ sneller én met innovatieve oplossingen komen.

Logo Interreg