Vervoer nodig op dinsdagmiddag? Bel de Ontmoetingsbus!

In april is de pilot ‘Ontmoetingsbus Reimerswaal’ gestart. Elke dinsdagmiddag wordt buurtbus Waarde flexibel ingezet als Ontmoetingsbus voor alle inwoners van gemeente Reimerswaal die een specifieke vervoersbehoefte hebben. Iedereen met een vervoersvraag kan bellen om een rit te reserveren.

Voor wie?

De Ontmoetingsbus is een uitkomst voor alle inwoners van gemeente Reimerswaal waarvoor bestaande vervoersvoorzieningen niet toereikend of passend zijn. Bijvoorbeeld als de reguliere haltes te ver van uw vertrekpunt of eindbestemming zijn. De Ontmoetingsbus brengt u van deur tot deur. U kunt bijvoorbeeld een ritje reserveren om naar de huisarts gaan, als u met uw kinderen naar de speeltuin wilt of bij iemand op bezoek wilt gaan.

Wanneer rijdt de Ontmoetingsbus?

De Ontmoetingsbus is gestart als een pilot van drie maanden, van 1 april tot en met 30 juni. Buurtbus Waarde, die normaal op vaste tijden en via vaste haltes rijdt, wordt dan tijdens daluren, elke dinsdag tussen 12.30 en 15.00 uur, beschikbaar gesteld voor vraagafhankelijk vervoer. Binnen dit tijdsblok kunt u een rit reserveren.

Hoe werkt het?

Het reserveren van een rit in de Ontmoetingsbus doet u door minimaal twee uur van tevoren te bellen naar de Gemeentelijke Vervoerscentrale via 088 – 235 80 90. U wordt opgehaald op een afgesproken locatie, bijvoorbeeld thuis, en wordt daar ook weer teruggebracht. Een ritje kost €2,- en betalen doet u in de bus met uw pinpas. Omdat het een pilot is, is het niet mogelijk om met reguliere openbaar vervoermethoden te betalen zoals een OV-Chipkaart.

Een initiatief van

Het initiatief komt vanuit Zorggroep Ter Weel, Gemeente Reimerswaal, Buurtbusvereniging Waarde, Connexxion en Provincie Zeeland. Deze partijen werken onder de noemer van de Ontmoetingsbus Reimerswaal aan toekomstbestendig vervoer.