Scholen strijden tegen textielafval

Van 16 mei tot en met 9 juni vindt de Textiel Race de Bevelanden en Tholen plaats. Tien scholen (waarvan twee in Reimerswaal) leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk! Wethouder Maarten Both gaf maandag 9 mei het startsein op OBS de Parelmoer in Yerseke. Ook OBS de Klimroos in Krabbendijke doet mee.

Doet u mee?

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 16 mei en 9 juni gemakkelijk en gratis textiel thuis laten ophalen. Dit kan door het textiel online aan te bieden op www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. 

U kunt helpen!

Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop.a Life.

De Textiel Race is een initiatief van het O.L.A.Z., een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering, in samenwerking met het ZRD en Curitas.