Plan voor (extra) textielcontainers

Bij de sorteeranalyses van het restafval blijkt dat de gemeente Reimerswaal ca. 6 kilo per inwoner per jaar aan gescheiden textiel inzamelt via de wijkcontainers en de milieustraat. Er blijkt echter nog ca. 11 kilo textiel per inwoner per jaar in de PMD+ (restafval) container te zitten. Dit is textiel wat apart ingezameld kan worden en hergebruikt kan worden of gerecycled kan worden als grondstof voor nieuw textiel. Afval in de PMD+ (restafval) container wordt tegen een duur tarief verbrand, terwijl recycling van textiel heel goed mogelijk is.

Om de spreiding en het aantal textielcontainers te verbeteren, is het voornemen van de gemeente om het volgende te doen: 
•    1 bovengrondse textielcontainer plaatsen aan Eendracht in Hansweert, naast de glascontainer;
•    1 bovengrondse textielcontainer plaatsen aan Bolwerk in Oostdijk, naast de glascontainer;
•    1 bovengrondse textielcontainer verplaatsen van Voorhoute naar Hansweertsestraatweg in Kruiningen, naast de glascontainer;
•    1 bovengrondse textielcontainer verplaatsen van Voorhoute naar Slagveldstraat in Kruiningen, naast de ingang van het parkeerterrein supermarkt Aldi.

We leggen graag dit voornemen aan u voor. U kunt uw eventuele zienswijzen indienen bij de gemeente vóór 28 juli 2021. Dit kan per mail naar gemeente@reimerswaal.nl.