Ontmoetingsbus Reimerswaal rijdt nog even door! U kunt de bus gebruiken tot 1 november

In april is ‘Ontmoetingsbus Reimerswaal’ gaan rijden. De Ontmoetingsbus is een proef waarin vraaggestuurd vervoer wordt getest. Buurtbus Waarde, die normaal op vaste tijden en halten rijdt, brengt u op dinsdagmiddag van deur tot deur. De eerste inwoners die hebben meegereden zijn enthousiast. Ze hebben de Ontmoetingsbus gebruikt om boodschappen te doen, nieuwe schoenen te kopen of om ergens een bakje koffie te drinken. Om nog meer inwoners de mogelijkheid te geven gebruik te maken van de bus, gaat de proef door tot 1 november.

Hoe gebruikt u de Ontmoetingsbus?

Alle inwoners die vervoer nodig hebben kunnen de Ontmoetingsbus gebruiken. De Ontmoetingsbus rijdt elke dinsdagmiddag tussen 12.30 en 15.00 uur. Het reserveren van een rit doet u door minimaal twee uur van tevoren te bellen naar de Gemeentelijke Vervoerscentrale, via 088 – 235 80 90. U wordt opgehaald op een afgesproken locatie, bijvoorbeeld thuis, en wordt daar ook weer teruggebracht. Een ritje kost €2,- en betalen doet u in de bus met uw pinpas. Omdat het een pilot is, is het niet mogelijk om met reguliere openbaar vervoermethoden te betalen zoals een OV-Chipkaart. De Ontmoetingsbus rijdt naar alle gewenste locaties, mits binnen de gemeente Reimerswaal.

Initiatiefnemers

De Ontmoetingsbus is een initiatief van Zorggroep Ter Weel, Gemeente Reimerswaal, Buurtbusvereniging Waarde, Connexxion en Provincie Zeeland. Deze organisaties werken met de Ontmoetingsbus aan toekomstbestendig vervoer in de gemeente Reimerswaal.