Onderhoudswerkzaamheden sluizen Hansweert fase 2 vanaf april

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de sluizen in Hansweert zodat ze de komende 20 jaar onderhoudsvrij zijn. De remmingwerken en wachtplaatsen worden gerenoveerd. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.

Fase 2

Afgelopen jaar zijn met succes twee remmingwerken in fase 1 gedaan. Dit jaar start de renovatie aan de andere twee remmingwerken, na het stormseizoen (1 april 2022).  De verwachting is dat half oktober 2022 de 2e fase klaar is.
Er wordt vooral overdag gewerkt en op werkdagen. Er zijn enkele uitzonderingen dat er op een zaterdag gewerkt wordt of in de avonduren. Deze dagen zijn terug te vinden op de website van Rijkswaterstaat.
Om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken, voor zowel vaarwegverkeer als omwonenden, worden sommige onderdelen op een andere locatie opgeknapt. Deze onderdelen worden verwijderd en vervolgens teruggeplaatst. Het uit- en intrillen van de palen kan enige geluidshinder veroorzaken. Van de overige werkzaamheden is niet de verwachting dat omwonenden daar hinder van ondervinden.

Meer informatie