Werk in uitvoering

 • Herinrichting Rotonde Breeweg Yerseke

  Yerseke is in de afgelopen jaren verschillende keren getroffen door extreme neerslag. Dit heeft gezorgd voor ondergelopen straten en  woningen. De gemeente voert al enige tijd op verschillende plaatsen werkzaamheden uit om de kans op wateroverlast te verminderen.

  lees verder
 • Herinrichting Nieulandestraat Krabbendijke

  Vanaf maandag 1 maart wordt in opdracht van de gemeente gestart met de herinrichting van een deel van de Nieulandestraat in Krabbendijke. Het betreft het gedeelte rondom het nieuwe complex van Ter Weel.

  De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van bestrating tussen de Willem Kosterlaan en de Nieulandestraat en het herleggen van het gedeelte Nieulandestraat tussen de Poststraat en de Oosterscheldestraat. In de Nieulandestraat, tegenover het nieuwe complex van Ter Weel, wordt ook een nieuwe parkeerplaats aangelegd.

  Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Moerland B.V. uit Sint Annaland en zullen tot eind april 2021 gaan duren. Tijdens het werk zal enige hinder onvermijdelijk zijn. Doorgaand verkeer door het gedeelte van de Nieulandestraat zal tijdens het werk afgesloten zijn. De woningen en het complex van Ter Weel blijven te voet bereikbaar. Wij vragen hiervoor uw begrip.

  Voor vragen over deze werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer R. van der Weele van de gemeente, bereikbaar via telefoonnummer 14 0113.

 • Aanleg verharding rondom gebouw gemeentewerken/brandweerkazerne Rilland

  Vanaf woensdag 24 februari wordt in opdracht van de gemeente gestart met de aanleg van de verharding rondom het nieuwe gebouw van gemeentewerken en de brandweerkazerne Rilland. De weg aan de achterzijde van de woningen Valckenisseweg naar het parkeerterrein van de kerk blijven bereikbaar. De bereikbaarheid van de volkstuinen naast het nieuwe gebouw zal slechts te voet of per fiets zijn. 

  Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Traas & Ovaa B.V. uit Heinkenszand en zullen tot 19 april 2021 duren. Houdt u rekening met  bouwverkeer dat hiervan de Valckenisseweg oprijdt?

  Voor vragen over deze werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer R. van der Weele van de gemeente, bereikbaar via telefoonnummer 14 0113.

 • Aanbrengen verkeersmaatregelen Bathseweg Rilland

  Vanaf maandag 25 januari worden in opdracht van de gemeente Reimerswaal verkeersremmende maatregelen aangebracht op de Bathseweg in Rilland. Het gaat om het gedeelte tussen de Valckenisseweg en de rotonde Saaftingestraat. 

  De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Van Sabben B.V. uit ’s-Heer Arendskerke en zullen ongeveer drie weken duren. Tijdens het werk is het deel van de Bathsweg voor alle verkeer afgesloten. Er wordt een omleiding ingesteld. De woningen blijven te voet bereikbaar. 

  Voor vragen over deze werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer R. van der Weele van de gemeente Reimerswaal, bereikbaar via telefoonnummer 14 0113.

 • Lange Geer Hansweert

  Onlangs hebben we aangegeven dat we de straat, de stoep, het plantsoen en parkeervakken voor de Lange Geer 1 t/m 11 in Hansweert opnieuw willen inrichten. Na het inventariseren van verschillende reacties zijn we tot een ontwerp gekomen. 

  Allereerst wordt de bestrating voor Lange Geer 1 t/m 9 aangepast zoals verderop in de Lange Geer, zodat eenheid ontstaat. In de straat worden parkeervakken aangelegd met daarnaast een stoep. Tussen het pad voorlangs de woningen en de stoep wordt een groenstrook aangelegd. De rijbaan, parkeervakken en trottoirs zijn na de werkzaamheden even hoog, er zullen dus geen opstapjes meer zijn. De bestaande trap voor Lange Geer 7 blijft.

  De kruising Lange Geer-Kanaalstraat kan pas na de dijkverzwaring opnieuw worden ingericht. De oprit vanaf de Lange Geer naar de Westhavendijk wordt tijdens de werkzaamheden voor de dijkverzwaring verwijderd. 

  Binnenkort worden in de Lange Geer snelheidsmetingen uitgevoerd. Als uit deze metingen blijkt dat snelheidsremmende maatregelen nodig zijn, wordt daarmee bij de aanleg van de kruising rekening gehouden. Het resultaat van de snelheidsmeting wordt op onze website gepubliceerd. 

  lees verder
 • Werkzaamheden Zandweg Kruiningen

  De gemeente Reimerswaal is voornemens om werkzaamheden uit te voeren in de Zandweg in Kruiningen.

  lees verder
Archief