Zwerfafvalsets voor jonge afvalrapers uit Waarde

Dit item is verlopen op 04-08-2020.

Milieu Educatief Centrum de Bevelanden en Schoon Zeeland overhandigden deze sets dinsdag 14 juli aan wethouder Maarten Both. De vier oudste kinderen van het gezin Lubbes uit Waarde ontvingen hun eigen grijpers en hesjes, omdat zij erg begaan zijn met de natuur en regelmatig fanatiek zwerfafval rapen in Waarde.

Ook zwerfafval opruimen?

Op de gemeentelijke steunpunten in Kruiningen, Krabbendijke, Yerseke en Rilland zijn voortaan zwerfafvalsets (grijpers, hesjes en vuilniszakken) te leen. Ook helpen opruimen en wil je daar graag een zwerfafvalset voor gebruiken? Neem dan contact op met de voorman van het steunpunt bij u in de buurt. Dit kan via het centrale nummer 14 0113. Met de voorman kan een afspraak gemaakt worden om een zwerfafvalset op te halen en te bespreken waar het afval naartoe gebracht kan worden, of waar het opgehaald kan worden. Na de opruimactie is het de bedoeling dat de zwerfafvalset weer ingeleverd wordt, zodat deze weer door iemand anders gebruikt kan worden.

Alleen samen houden we onze omgeving schoon!

Steeds meer inwoners ergeren zich aan zwerfafval in hun leefomgeving en nemen zelf het initiatief om, individueel of in groepjes, zwerfafval op te ruimen. Regelmatig nemen vrijwilligers contact op met de gemeente met de vraag om hen te ondersteunen. Nu kunt u voor inzamelspullen dus terecht bij bovengenoemde vier steunpunten.

Familie LubbesFamilie Lubbes 2