Wist u dat… wij druk bezig zijn met de verduurzaming van het gemeentehuis?

Dit item is verlopen op 30-11-2020.
zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis

Ons klimaat is merkbaar aan het veranderen. Om deze klimaatverandering tegen te gaan moeten we met elkaar de CO2-uitstoot verminderen. We zoeken vooral naar de kansen voor schone en duurzame bronnen. Denk aan het verminderen van gebruik van aardgas en meer gebruik van wind, of zonne-energie. Dit noemen we warmtetransitie. De bedoeling is om in 2050 een energieneutraal Zeeland te zijn. 

Dit geldt ook voor alle gebouwen en overheidsgebouwen hebben hierin een voortrekkersrol. Als gemeente Reimerswaal proberen wij hieraan te voldoen, hiervoor nemen wij nu al maatregelen.

Minder gasverbruik in gemeentehuis

De oude gasgestookte cv-ketels waren versleten en aan vervanging toe. De nieuwe verwarmingsinstallatie bestaat nu uit een combinatie van twee gasgestookte cv-ketels en vier warmtepompen. De warmtepompen zullen het gemeentehuis gaan verwarmen. Alleen wanneer de buitentemperatuur zeer laag is, zal de gasgestookte cv-ketel bijspringen. Hiermee zal het gasverbruik in het gemeentehuis dus flink afnemen. 

In de toekomst willen wij nog meer energiebesparende maatregelen doorvoeren waardoor het gemeentehuis wellicht volledig energie neutraal kan zijn.