Wist u dat…u post van de overheid ook op uw mobiel of tablet kunt ontvangen met een App?

Dit item is verlopen op 09-11-2018.
Afbeelding App

De post die u in de Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt, kunt u voortaan in een App lezen. U krijgt dan een melding van de App als er een nieuw bericht is.

Berichtenbox

7,5 Miljoen mensen gebruiken de Berichtenbox via de website MijnOverheid, maar daarover zijn toch nog veel klachten. Mensen kijken niet dagelijks in deze brievenbus en missen daardoor belangrijke berichten van bijvoorbeeld de Belastingdienst. De afzender kan niet zien of de post is gelezen en rekent er dus soms ten onrechte op dat de boodschap is aangekomen.

De App

De nieuwe App, geschikt voor iOS (Apple) en Android, geeft een seintje als er post is. U kunt dan met een pincode inloggen en uw berichten lezen zonder dat u naar de website van MijnOverheid hoeft te surfen. De App kan berichten ook doorsturen naar een ander e-mailadres. U vindt de App door te zoeken op ‘Berichtenbox’.

Op de hoogte blijven

Logt u wel af en toe in op de website van MijnOverheid (https://mijn.overheid.nl) om aan te geven van welke organisaties u op deze manier post wilt ontvangen. Steeds meer overheidsorganisaties sluiten zich aan. Naar verwachting zal de gemeente Reimerswaal in de eerste helft van 2019 ook aansluiten.