Wist u dat… u heel eenvoudig en kosteloos een warmtescan van uw woning kunt laten uitvoeren?

Dit item is verlopen op 30-11-2020.
voorbeeld warmtescan

Wilt u weten of u veel energie zou kunnen besparen met isolerende maatregelen? Of heeft u een al wat oudere woning en heeft u geen idee of en hoe goed de woning is geïsoleerd? De RRE (Regeling Reductie Energieverbruik) helpt u graag bij het zetten van de eerste stap in de verduurzaming van uw woning: inzicht in de noodzaak om uw woning te verduurzamen. 

Warmtescan

Een warmtescan of warmtefoto brengt in beeld op welke plekken warmte uit uw woning lekt. Dit kan bijvoorbeeld bij kozijnen zijn, of bij de rand van het dak. Ook als de muren niet goed geïsoleerd zijn, of als dubbelglas lek is, is dit zichtbaar op het warmtebeeld. Zo kunt u gericht maatregelen treffen om uw woning energiezuiniger te maken. Het dichten van een kier kan al flink in de stookkosten schelen! Bij de scan krijgt u ook een advies met oplossingen. 

Kosten en voorwaarden

De RRE stelt een bijdrage beschikbaar die volstaat voor een warmtescan. De warmtescan is dus voor u volledig kosteloos. De warmtescans worden van november tot februari gemaakt aangezien het voor een goede scan buiten donker en 5 graden of kouder moet zijn. Het is niet nodig om thuis te zijn of om de kachel ’s nachts extra te stoken!

Aanvragen

Aanvragen gaat via https://rrezeeland.duurzaambouwloket.nl

Let op! De warmtescan kan worden aangevraagd tot 30 november 2020. Daarna sluit dit traject.