Wist u dat…u altijd uw verhuizing moet doorgeven aan de gemeente?

Dit item is verlopen op 15-06-2019.
leeg

U geeft uw verhuizing door aan de gemeente van uw nieuwe adres. Als u verhuist naar een andere gemeente hoeft u dit niet door te geven aan de gemeente waar u weg gaat.

Huwelijk

Ook als u bijvoorbeeld vanwege een huwelijk naar een ander adres verhuist, moet u uw nieuwe adres doorgeven aan de gemeente, zelfs al laat u uw huwelijk in die gemeente voltrekken. Dit wordt niet automatisch geregistreerd.

Wanneer?

U kunt uw verhuizing doorgeven vanaf vier weken voor de verhuisdatum tot uiterlijk vijf dagen erna. Het doorgeven van een verhuizing is gratis.

Digitaal

Als uw nieuwe adres in Reimerswaal is, kunt u eenvoudig uw verhuizing digitaal doorgeven. U hoeft dan niet naar het gemeentehuis te komen. U kunt dit doen via onze website. U logt in met DigiD en kunt eventueel meteen aangeven voor welke gezinsleden deze verhuizing ook geldt.

Aan de balie

Bent u niet in de gelegenheid om uw verhuizing digitaal door te geven? Dan kunt u ook naar het gemeentehuis komen, daarvoor moet u wel een afspraak maken, dat kan telefonisch of via onze website. Neemt u dan wel een legitimatiebewijs mee. U kunt een verhuizing niet telefonisch doorgeven.

Vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de klantadviseurs van de afdeling Dienstverlening. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0113 of via gemeente@reimerswaal.nl.