Wist u dat…. Er oplichters zijn die gemeentelijke diensten 'verkopen'?

Bij meerdere gemeenten in Nederland zijn klachten binnengekomen van inwoners die zijn opgelicht door websites die zeggen te helpen bij het regelen of aanvragen van zaken bij de gemeente. Gemeenten werken NIET samen met deze websites en wij adviseren u om hier geen gebruik van te maken.

Extra kosten voor u

Websites en online loketten vragen geld voor het maken van een afspraak bij de gemeente of ze rekenen een hoger tarief voor een uittreksel of akte. Dat is zonde. Een afspraak maken bij de gemeente is altijd gratis en u kunt een uittreksel eenvoudig rechtstreeks aanvragen op www.reimerswaal.nl.

Veiligheid

Niet alleen is het goedkoper om zelf uw zaken te regelen bij de gemeente, het is ook veiliger. Deze commerciële tussenpartijen vragen om gevoelige persoonlijke informatie voor een afspraak of aanvraag en om een kopie van uw legitimatiebewijs. Het is niet bekend wat ze hier verder mee doen en of ze uw gegevens veilig bewaren en niet doorverkopen.

Grijs gebied

Aangezien deze websites in een juridisch grijs gebied opereren, kijken de gemeenten welke mogelijkheden er zijn om hier iets tegen te doen. Op dit moment kunnen we u alleen maar waarschuwen om niet in zee te gaan met tussenpartijen.

Twijfel of vragen?

Twijfelt u of op de juiste plek bent of heeft u hier vragen over? Mail: gemeente@reimerswaal.nl, app: 06 23236942, bel 14 0113 of benader ons via social media.