Warmetruiendag op vrijdag 15 februari: zet de verwarming lager en trek een warme trui aan!

Dit item is verlopen op 16-02-2019.
logo warme truiendag

Waarom de warmetruiendag?

De warmetruiendag is een jaarlijks terugkerende actiedag om de bewustwording voor energiebesparing te vergroten. De gemeente Reimerswaal wil in deze coalitieperiode komen tot een actief klimaatbeleid. Bewustwording in energiegebruik is daarin een belangrijk aspect. Door de verwarming 1 graad lager te zetten kunnen we al 6% energie en 6% CO2 besparen.

De trui staat symbool voor het ‘zelf doen’. Uit onderzoek blijkt dat we wereldwijd zo’n 70% van alle energie die verbruikt wordt, kunnen besparen en dat ongeveer een kwart van alle energie in Nederland gebruikt wordt om gebouwen te verwarmen.
Zonde natuurlijk, en we dragen er graag aan bij om dat in ieder geval voor één dag per jaar anders te doen en onder de aandacht te brengen.

Wij doen mee! U ook?

Wij als gemeente doen mee aan de warmetruiendag op vrijdag 15 februari. Die dag zetten wij de verwarming in het gemeentehuis lager en trekken we een warme trui aan. Doet u ook mee?

Fotowedstrijd

We zijn benieuwd hoe uw lievelingstrui er uit ziet. Doe mee met onze fotowedstrijd en maak een selfie met uw meest favoriete trui, sjaal of muts. Stuur die in naar voorlichting@reimerswaal.nl. De 5 leukste foto’s winnen een leuke prijs waaronder het kindervoorleesboek ‘Ye&Bo barsten van de energie!’, een boek over het opwekken van Zeeuwse duurzame energie.

Meer informatie

Meer informatie over de nationale warmetruiendag is te vinden op www.warmetruiendag.nl

Warme trui