Verbod hinderlijk drankgebruik (alcoholverbod) ingesteld in Reimerswaal

Dit item is verlopen op 06-12-2020.

In bepaalde gebieden in de gemeente is het voortaan verboden om in de openbare ruimte alcohol te drinken en om aangebroken flessen, blikjes, glaswerk en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

Ingrijpen bij overlast 

Het gebruik van alcohol in de openbare ruimte veroorzaakt op sommige plekken in de gemeente overlast. De overlast bestaat uit hinderlijk gedrag, baldadigheid, geluidsoverlast, vernielingen, vervuiling of soms zelfs geweld. De gemeente en politie krijgen hier met regelmaat klachten en meldingen over. Zij willen kunnen ingrijpen voordat de overlast erger wordt of de veiligheid in gevaar komt. 

Hoe werkt het?

In de gebieden waar het verbod hinderlijk alcoholgebruik geldt, mag u in de openbare ruimte geen alcohol drinken of aangebroken flessen, blikjes, glaswerk en dergelijke met alcoholhoudende drank bij u hebben. 
De gebieden waar het verbod geldt zijn: 

  • de bebouwde kommen (inclusief buurtschappen) van Reimerswaal, 
  • de stranden, strandopgangen, aanliggende parkeerterreinen en dijken gelegen aan Westerschelde en Oosterschelde en de directe nabijheid daarvan.

Het verbod hinderlijk alcoholgebruik geldt alleen in de openbare ruimte (op straat, op de stoep, in speeltuinen etc.) en niet op priv├ęterrein. Het verbod geldt ook niet op een terras bij een horecagelegenheid of een evenemententerrein (met de juiste vergunning).

Boete en handhaving

Op overtreding van het verbod staat een geldboete. De politie en handhaving van de gemeente controleren het verbod.