Resultaten jaarwisseling Reimerswaal

Dit item is verlopen op 22-01-2021.

‘Geen grote incidenten’ was het beeld daags na de jaarwisseling. Inmiddels zijn we druk bezig om de rekening van de jaarwisseling op te maken. We brengen in beeld hoe vaak en waar de hulpdiensten ingezet werden. Positief is dat de druk op de eerste hulp en de ziekenhuizen uitbleef. Weinig tot geen vuurwerkslachtoffers dus. Wel zagen we veel incidenten met zwaar vuurwerk waarbij vernield werd.

Verkeersborden, afvalbakken, bankjes en een glasbak werden al vanaf oktober systematisch doelwit van vandalisme waarbij zwaar vuurwerk werd gebruikt, willens en wetens. De rekening van de schade bedraagt € 22.614, --. Dit betreft € 3.196, -- aan preventieve maatregelen en € 19.418, -- aan daadwerkelijk aangerichte schades. 

Dit is hoger dan vorig jaar. En dat is jammer. Want het gaat om geld dat door u zelf betaald wordt. Gebruik ‘m niet om te schelden op ‘hullie en zullie’. Of om te roepen dat de politie toch niets doet. Gebruik ‘m om elkaar aan te spreken, om je kinderen aan te spreken. En nog beter: wie het weet mag het zeggen! Kom dus gerust met ideeën. Daar staan we voor open en daar willen we altijd naar kijken. Een veilige en gezellige jaarwisseling maken we tenslotte met elkaar.

Burgemeester José van Egmond