Proloog van de ZLM-tour in Yerseke

Dit item is verlopen op 20-06-2019.
leeg

Op woensdag 19 juni a.s. organiseert Libéma de proloog van de ZLM-tour in Yerseke. Een proloog is een korte tijdrit; renners rijden dus 1 voor 1 om een zo snel mogelijk tijd te behalen. De ZLM-tour is een professionele wielerwedstrijd, die veel toppers uit de wielerwereld gebruiken ter voorbereiding op de Tour de France. Voor de sportliefhebber een prachtig evenement!

Programma

14.00 uur: Start Dikke Banden Race (dit is een fietswedstrijd voor basisschoolkinderen)
15.30 uur: Start wedstrijd wielervereniging ZRTC Theo Middelkamp (dit is een wielerwedstrijd voor Zeeuwse jeugd-amateurrenners)
17.00 uur: Warm rijden/parcours verkennen professionals
18.00 uur: Start proloog
20.30 uur: Huldiging winnaar


Evenemententerrein

De start en finish vindt plaats ter hoogte van het Moerplein. Op een groot scherm zijn de renners live te volgen tijdens hun rit. Er is een groot wielerplein waar van alles te zien en te beleven is op fietsgebied. De nieuwste spullen voor 2019 en 20120 worden gepresenteerd en er zijn testfietsen van Megamo en Biachi. 

Ook zijn er die dag diverse eet- en drinkkramen.

Deelnemende ploegen

Overzicht deelnemende temas ZLM-tour 

Route proloog

De proloog loopt voornamelijk door de Yerseke Moer en over de Hogeweg. Het centrum van de activiteiten ligt bij het sportpark ter hoogte van Moerplein.

Route proloog

Afsluiting wegen en bereikbaarheid

Op 19 juni starten vanaf 10.00 uur opbouwwerkzaamheden aan de Hogeweg en van 14.00 tot 22.00 uur wordt de Hogeweg afgesloten voor alle verkeer vanaf de aansluiting met de Zweedijkseweg tot aan de Schuitweg. Het is dan niet meer mogelijk met auto of motor de woningen aan deze weg te verlaten of te bereiken.
Ook geldt er deze zelfde periode een parkeerverbod voor de Hogeweg met aanliggende parkeerterreinen, de Schuitweg, de Breeweg en de Zweedijkseweg. Dit geldt ook voor de volgende wegen in het buitengebied de Akkerseweg vanaf de aansluiting met de Everseweg, de Voornseweg, de Vlakeweg vanaf de aansluiting met de Reeweg, de Reeweg vanaf de aansluiting met de Kamperweg.

MFC Tehaere en de sportcomplexen en het evenementenplein zijn bereikbaar per fiets, maar dan wel via de Ericalaan en het Moerplein of via de Irislaan en de stoep.

Parkeren

Heel dichtbij het evenemententerrein zal het moeilijk parkeren zijn. Houd rekening met een korte wandeling. Er kan worden geparkeerd op met borden aangegeven bedrijfsterreinen aan de Grintweg of aan de Molenpolderweg en in de achterliggende wijk.

Meer informatie

Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen kunt u terecht bij de heer R. Klein r.klein@reimerswaal.nl. Voor overige vragen over de ZLM-tour kunt u contact opnemen met de heer J. van Langevelde, j.van.langevelde@reimerswaal.nl of bel 14 0113. Meer informatie over de ZLM tour is te vinden op www.zlmtour.nl 

poster Proloog ZLM-tour