Nieuwe afvalcontainers aan huis

Dit item is verlopen op 31-07-2020.

Alle huizen krijgen nieuwe afvalcontainers. De nieuwe containers hebben een andere kleur, een adressticker met barcode en een tag. Een tag is een metalen draadje in de sticker die op de container is geplakt. De tag zelf bevat niet meer informatie dan een uniek nummer. Dus iedere container krijgt daarmee een uniek nummer.

➜ PMD+ bak: grijs met een grijs deksel voorzien van de opdruk PMD+
de container voor plastic verpakkingsafval, metalen (blik) verpakkingsafval en drankenkartons en het beetje restafval dat overblijft.

➜ gft-container: grijs met een grijs deksel en een groene kleurclip voorzien van de opdruk GFT
de container voor groente-, fruit- en tuinafval + etensresten.

Beide containers hebben een inhoudsmaat van 240 liter.

In mei en juni worden de oude PMD+ containers en de gft-containers omgewisseld voor nieuwe. Bewoners van huizen ontvangen vooraf een brief van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) met uitleg wanneer de nieuwe containers worden afgeleverd en wanneer de oude containers worden opgehaald. Ook staat daar in tot wanneer u de oude containers nog gevuld aan de weg kunt zetten en vanaf wanneer u de nieuwe kunt gebruiken.

Woont u in een huis waar nu containers voor PMD+ en gft worden gebruikt en heeft u op 10 april nog geen brief ontvangen? Neem dan contact op met DBI Container Service via telefoonnummer 085-8224402.