Nieuw informatiepunt op de zeedijk tussen Waarde en Bath

Dit item is verlopen op 25-09-2020.

Zeehonden spotten via een verrekijker, op zoek naar baardmannetjes tussen het riet, leren over het nut van slikken en schorren of lezen over de verdronken dorpen Oud-Rilland, Gobbenoord en Valkenisse. Dat kan straks bij het informatiepunt Westerschelde op de zeedijk in de buurt van het schor van Waarde. Na de zomervakantie start de aanleg.

Provincie Zeeland zorgt samen met partners in en rond de Westerschelde voor een natuurlijke, veilige en toegankelijke Westerschelde met ruimte voor getijdennatuur en natuurbeleving. Speciaal om de Westerscheldenatuur te beleven, maakt de Provincie een informatiepunt waar fietsers en wandelaars even kunnen stoppen, uitrusten en door de verrekijker naar de zeehonden op de zandplaat kunnen kijken. Op drie panelen staat informatie over de ontstaansgeschiedenis van de Westerschelde, de verdronken dorpen in Zeeland, de aanwezige flora en fauna en buitendijks natuurherstel. Het infopunt wordt gemaakt van beton met cortenstaal. Dit zijn materialen die goed bestand zijn tegen de (zoute) buitendijkse omstandigheden en daarmee onderhoudsarm. Bijzonder aan dit punt is dat het doorsneden wordt door het buitendijkse fietspad.

In de periode van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 25 september 2020 is het fietspad vanwege de aanleg afgesloten en wordt een tijdelijke omleidingsroute ingesteld. Na realisatie neemt de gemeente Reimerswaal het eigendom, beheer en onderhoud over.

Meer informatie over het Natuurpakket Westerschelde: www.zeeland.nl/natuurpakket