Nationaal Schoolontbijt

Dit item is verlopen op 20-11-2017.
schoolontbijt 2017

Wethouder De Kunder heeft woensdagochtend 9 november het nationaal schoolontbijt in Hansweert geopend op basisschool de Schuttevaer. Hij deed dit door namens burgemeester Van Egmond een cheque van €100,- uit te reiken, bedoeld voor het stimuleren van een gezonde leefstijl. Op welke manier de school (of eigenlijk de kinderen zelf) dit gaan doen, wordt later door de leerlingen in de leerlingenraad zelf besloten.

Tijdens de opening noemde wethouder De Kunder het ontbijt als de meest belangrijke maaltijd van de dag, die in een gezonde leefstijl heel belangrijk is. De leerlingen van de Schuttevaer hadden bij dit ontbijt vanochtend genoeg keuze, uit bijvoorbeeld een bruine boterham met kaas, een broodje met fruitjam of een beker verse yoghurt met muesli. Niet alleen hartstikke leuk met alle leerlingen samen, maar dus ook nog eens gezond.

Tijdens de week van het schoolontbijt (6 t/m 10 november) werd er op scholen in Nederland extra aandacht besteed aan een gezond ontbijt. Meer dan een half miljoen kinderen gingen deze week  ontbijten op school, vaak samen met een burgemeester of wethouder.

Jongerenwerker Stefan Koeman van de gemeente Reimerswaal noemt het ontbijt op social media een ‘geslaagde en gezellige start van de dag’. Juist door deze dag met alle basisschoolkinderen samen te beginnen leren alle kinderen hoe belangrijk een gezond ontbijt is. Door de leerlingen uit alle klassen te mengen, krijgen de grotere kinderen daarnaast ook nog eens de kans om de wat kleineren een beetje te helpen. Dat helpen kunnen die grotere kinderen overigens erg goed, want na de maaltijd hebben de groep 7/8-leerlingen de aula van de school zelf weer helemaal netjes opgeruimd.