Maarten Both beoogd wethouder SGP-Reimerswaal

Dit item is verlopen op 26-02-2020.
De heer Maarten Both

De SGP-Reimerswaal draagt Maarten Both voor als nieuwe wethouder. Hij is daarmee de beoogde opvolger van Jaap Sinke, die vorige week bekend maakte dat hij per 1 april a.s. zijn functie neerlegt.

Maarten Both (45) is sinds mei 2018 lid van de gemeenteraad van Reimerswaal en fractievoorzitter van de SGP. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 was hij campagneleider. Van 2002 tot 2010 was hij raadslid in de voormalige gemeente Nederlek (ZH). Both is werkzaam als docent aan het Calvijn College in Krabbendijke en daarnaast als examenontwikkelaar bij Cito. Hij is gehuwd, vader van vijf kinderen en woont sinds 2010 in Kruiningen.

De Reimerswaalse SGP-voorzitter John Dorst is blij dat de SGP binnen de gemeente een nieuwe wethouder heeft gevonden: “We hebben er alle vertrouwen in dat Maarten Both de juiste man is om Jaap Sinke op te volgen. We hebben gekozen voor een zorgvuldige procedure, waarin naast de fractie en het bestuur ook de Bestuurdersvereniging van de SGP betrokken was. We zijn blij dat er brede overeenstemming is om Maarten als kandidaat-wethouder naar voren te schuiven.”

Both zelf is ook blij met de voordracht: “Ik ben dankbaar voor de brede steun die er is binnen de SGP. Ik kijk uit naar een goede samenwerking met de inwoners, maar ook met de gemeenteraad, collegeleden en ambtenaren. Reimerswaal is een mooie, unieke gemeente waar ik mij ook als wethouder graag voor inzet. Ik hoop dat ik gezondheid, kracht en wijsheid ontvang om dat op een goede manier te doen. De inwoners van Reimerswaal kunnen op mij rekenen!”

Naar verwachting zal hij in april geïnstalleerd worden als wethouder.