Landelijke verspreiding jodiumtabletten, niet in Reimerswaal

Dit item is verlopen op 02-11-2017.

Op 10 oktober 2017 start het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met de distributie van jodiumtabletten onder de bewoners van bepaalde gebieden rond kerncentrales, in onder andere Zeeland.

De Nederlandse overheid heeft al sinds 1987 een landelijke voorraad met jodiumtabletten. Onlangs is besloten een deel van deze voorraad te verspreiden onder de bewoners. Dus te verplaatsen van een centrale opslagplaats naar het eigen medicijnkastje thuis. Jodiumtabletten zijn dan direct bij de hand als er een kernongeval plaatsvindt. Dat scheelt kostbare tijd.

Wie ontvangt de jodiumtabletten?

Niet iedereen in Zeeland ontvangt jodiumtabletten. Of u deze tabletten ontvangt, hangt af van de plek waar u woont en van uw leeftijd. Omdat in Reimerswaal de jodiumtabletten enkele jaren geleden al zijn verspreid krijgen inwoners van Reimerswaal deze nu niet toegestuurd.

Heeft u toch jodiumtabletten nodig? U kunt deze tijdens openingstijden gratis afhalen aan de balie in het gemeentehuis in Kruiningen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de verspreiding van jodiumtabletten? Kijk dan op de website van Veiligheidsregio Zeeland: www.zeelandveilig.nl/jodiumtabletten