Herinrichting Oude Plein Kruiningen

Dit item is verlopen op 28-02-2018.

Vanaf donderdag 28 september 2017 zal aannemer GKB uit Barendrecht starten met de herinrichting van het parkeerterrein rondom het gemeentehuis. Het huidige parkeerterrein zal niet meer terug te herkennen zijn.

Er komen bijna dertig parkeerplaatsen extra, het krijgt een moderne uitstraling en er komt een eind aan de lappendeken die het parkeerterrein momenteel nog is. Om de verkeersstromen te spreiden en het parkeerterrein toegankelijker te maken komen er twee inritten, een aan de Brouwerijstraat en een aan de Meidam. Bijkomend voordeel is dat door het grotere formaat klinkers de onkruidbestrijding wat makkelijker zal worden.

Bekijk hier het ontwerp:

Ontwerp (1)

Ontwerp (2)

Plattegrond gedetailleerd (PDF)

Bereikbaarheid

De bezoekers van het gemeentehuis kunnen tijdens de eerste fase parkeren op het parkeerterrein in de Meidam. Door middel van borden worden bezoekers hierover geïnformeerd. De medewerkers van de gemeente Reimerswaal zullen in de omliggende straten parkeren. Voor mindervaliden zullen er parkeerplaatsen worden gereserveerd aan de Brouwerijstraat naast het gemeentehuis.

De hoofdingang zal gedurende de werkzaamheden altijd bereikbaar zijn.

Planning

  • Fase 1: (28-09-17 / 09-11-17) Betreft het deel voor de ingang van het gemeentehuis (de kuil).
  • Fase 2: (09-11-17 / 21-12-17) Betreft de parkeerplaats aan de Meidam.
  • Fase 3: (21-12-17 / 22-02-18) Betreft een deel van de Brouwerijstraat en een deel van nieuwe groenstrook.

De planning kan naar aanleiding van weers- of andere onvoorziene omstandigheden wijzigen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de werkzaamheden volgen op de Facebookpagina 'Herinrichting Oude Plein Kruiningen', welke beheerd wordt door GKB Realisatie. Heeft u vragen over de uitvoering, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van GKB Realisatie, Sjaak Oversluizen. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via 06 13 47 10 02.

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de heer Klein van de afdeling Gemeentewerken. Hij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113 of via ons e-mailadres gemeente@reimerswaal.nl.