Gratis snoeiafvalrondes

Dit item is verlopen op 03-12-2019.
leeg

In de winter snoeien veel mensen bomen en struiken in de tuin. De mensen met veel snoeiafval lopen tegen het probleem aan dat de afvalbak te klein is. Bent u dan niet in het bezit van een auto met trekhaak, dan is het afvoeren van grotere hoeveelheden groenafval naar de milieustraat lastig.

Als oplossing wil de gemeente Reimerswaal nu, bij wijze van proef, grof snoeiafval gratis inzamelen. Hiertoe zullen enkele inzamelrondes gecombineerd worden met het inzamelen van grof afval.

Dit najaar zullen wij - op aanvraag - snoeiafval inzamelen op 5 november en 3 december. Aangezien sommige bomen en heesters na de vorst gesnoeid dienen te worden, zal op de eerste dinsdag van maart, nogmaals gelegenheid geboden worden. Het groenafval wordt gecomposteerd tot compost en dit is het hele jaar gratis af te halen op de milieustraat.

Hiervoor gelden de onderstaande spelregels:

  • U dient zich vooraf aan te melden via de website of via het centrale telefoonnummer 14 0113, uiterlijk de donderdag voor de ophaaldag.
    Let op: Bij het aanmelden via de website kiest u bij het 'soort afval' voor 'anders'. U kunt vervolgens aangeven dat het gaat om snoeiafval. Bij de datum vult u dan de datum 5 november of 3 december in. Dit wordt dan gratis bij u opgehaald.
  • Het snoeiafval moet op de aangegeven dag uiterlijk om 8.00 uur op een goed bereikbare plaats bij de woning klaar liggen. Hierbij mag de weggebruiker niet worden gehinderd.
  • Het groenafval dient gebundeld te worden aangeboden en mag uitsluitend bestaan uit takken, twijgen en wortels zonder grond. Voor het samenvoegen van de bundels dient u een biologisch afbreekbaar touw te gebruiken (op plantaardige basis) zoals jute of sisaltouw. Fijn snoeiafval kan in de gft-container.
  • Er wordt per huishouden maximaal 2 m³ meegenomen. Extra hoeveelheden dient u zelf af te voeren naar de milieustraat of een erkend verwerker.